Na rožeň napíchané kousky falešné svíčkové, telecího masa, vepřového masa, cibule, feferonky a jablka, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.
Ingredience:
400 g | vepřového masa |
250 g | telecího masa |
250 g | falešné svíčkové |
2 ks | malé cibule |
2 ks | feferonek |
2 ks | jablek |
Na ochucený olej: | |
1/2 lžičky | soli |
1/4 lžičky | mletého pepře |
3 lžíce | oleje |
1 ks | stroužku česneku |
Postup:
1. Očištěná masa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupame a necháme vcelku, feferonky rozpůlíme podél a ještě jednou překrojíme a jablka oloupeme
2. Potom kousky masa, cibule, feferonky a jablka navlékneme na velký rožeň, pečlivě potřeme ze všech stran olejem smíchaným s mletým pepřem, solí, a oloupaným utřeným stroužkem česneku
3. Pak rožeň opékáme při stálém otáčení asi 20-25 minut (podle velikosti masa).
Podáváme s chlebem a s různými kořeněnými omáčkami.