REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velký rožeň s různými druhy masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rožeň napíchané kousky falešné svíčkové, telecího masa, vepřového masa, cibule, feferonky a jablka, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.


Ingredience:
400 gvepřového masa
250 gtelecího masa
250 gfalešné svíčkové
2 ksmalé cibule
2 ksfeferonek
2 ksjablek
Na ochucený olej:
1/2 lžičkysoli
1/4 lžičkymletého pepře
3 lžíceoleje
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Očištěná masa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupame a necháme vcelku, feferonky rozpůlíme podél a ještě jednou překrojíme a jablka oloupeme
2. Potom kousky masa, cibule, feferonky a jablka navlékneme na velký rožeň, pečlivě potřeme ze všech stran olejem smíchaným s mletým pepřem, solí, a oloupaným utřeným stroužkem česneku
3. Pak rožeň opékáme při stálém otáčení asi 20-25 minut (podle velikosti masa).

Doporučení:

Podáváme s chlebem a s různými kořeněnými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy