Odleželé kostičky vepřového masa, zprudka opečené na pánvi spolu s cibulí, kukuřicí, houbami a feferonkou, servírované zabalené v tortillových plackách.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | vepřové kýty |
200 g | naložené kukuřice |
200 g | hub |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | feferonky |
1 ks | cibule |
ledový salát | |
worcesterská omáčka | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky, promícháme z pepřem a solí, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet alespoň 2 hodiny
2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které zprudka opečeme, pakl zdroj tepla mírně stáhneme, po 10 minutách
3. Když maso změkne, přidáme nakrájené houby, papriku, feferonku a kukuřici, vše restujeme až zelenina a houby změknou
4. Směs dochutíme solí a worchesterskou omáčkou
5. Na tortilly položíme listy ledového salátu, poklademe směsí, kdo má rád dresink, může pokapat dresinkem, zatočíme a ihned teplé podáváme.
Tortilly můžeme ohřát v sáčku v mikrovlnné troubě, nebo je jen na sucho prohřejeme na mírně rozpálené pánvi. Recept na doma připravené tortilly najdete zde: Těsto na tortilly.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek