REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso se sírovcem žlutooranžovým na asijský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce předvařené houby v pestré směsi s nudličkami vepřového masa, dvěma druhy paprik, hráškem, cibulí a kořením.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
300 gsírovce žlutooranžového
300 gmasa
2 lžícesterilovaného hrášku
2 ksstroužku česneku
1 ksmalé červené papriky
1 ksmalé žluté papriky
1 ksvětší cibule
malý kousek zázvoru
worchesterová omáčka
sójová omáčka
solamyl
vývar
chilli
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Houbu omyjeme, nakrájíme (používáme pouze mladé plodnice – jedná se o žlutou dřevokaznou houbu parazitující na stromech) a povaříme deset minut ve slaném vývaru
2. Kousky masa nakrájíme osolíme, opepříme, obalíme v solamylu a prudce opečeme na oleji
3. Pak jej vyjmeme, přidáme trochu oleje a ostatní nakrájené suroviny (postupujeme od nejtvrdší k nejměkčí-začneme nasekaným česnekem se zázvorem)
4. Osolíme, přidáme houby, po pěti minutách vrátíme maso a dochutíme worchesterem
5. V misce si smícháme trochu vývaru se solamylem a sójovou omáčkou, promícháme a na závěr přidáme do směsi.
6 Krátce provaříme a servírujeme s vařenou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy