Krátce předvařené houby v pestré směsi s nudličkami vepřového masa, dvěma druhy paprik, hráškem, cibulí a kořením.
Ingredience:
Pro čtyři osoby: | |
300 g | sírovce žlutooranžového |
300 g | masa |
2 lžíce | sterilovaného hrášku |
2 ks | stroužku česneku |
1 ks | malé červené papriky |
1 ks | malé žluté papriky |
1 ks | větší cibule |
malý kousek zázvoru | |
worchesterová omáčka | |
sójová omáčka | |
solamyl | |
vývar | |
chilli | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Houbu omyjeme, nakrájíme (používáme pouze mladé plodnice – jedná se o žlutou dřevokaznou houbu parazitující na stromech) a povaříme deset minut ve slaném vývaru
2. Kousky masa nakrájíme osolíme, opepříme, obalíme v solamylu a prudce opečeme na oleji
3. Pak jej vyjmeme, přidáme trochu oleje a ostatní nakrájené suroviny (postupujeme od nejtvrdší k nejměkčí-začneme nasekaným česnekem se zázvorem)
4. Osolíme, přidáme houby, po pěti minutách vrátíme maso a dochutíme worchesterem
5. V misce si smícháme trochu vývaru se solamylem a sójovou omáčkou, promícháme a na závěr přidáme do směsi.
6 Krátce provaříme a servírujeme s vařenou rýží.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.