REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Živáňská jehla II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovací jehle napíchané ochucené a odleželé plátky vepřové kýty, skopové kýty a mladého hovězího zadního na střídačku se slaninou a cibulí, grilované na rozpáleném roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
50 gmladého hovězího zadního masa
50 gskopové kýty
50 gvepřové kýty
30 gslaniny bez kůže
1 kscibule
sladká mletá paprika
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem, urovnáme do misky a necháme několik hodin odležet v chladnu
2. Odleželé maso napichujeme střídavě na jehlu s kolečky cibule a kousky slaniny, potřeme olejem a grilujeme přibližně 10-12 minut
3. Podáváme s chlebem nebo topinkami, případně různě upravenými brambory.

Doporučení:

Hlavní zásada při seskládávání živánské jehly je použít všechny tři druhy masa a nešetřit na slanině ani cibuli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy