REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso dvou barev ve smetanové omáčce se zeleným nakládaným pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji na cibulce minutkově připravené orestované nudličky kuřecího masa a vepřové panenky, dochucené smetanou kečupem a kořením, včetně nakládaného zeleného pepře.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200-250 gkuřecího masa bez kůže a kostí
200-250 gvepřové panenky (může být přes noc naložená v oleji)
100 gžampionů
2 lžícesladkého kečupu
1 dclsmetany na vaření
1 ksvětší cibule
zelený nakládaný pepř
voda nebo vývar
grilovací koření
(cukr)
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme chvíli odpočinout
2. Oloupanou, nadrobno nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli zprudka orestujeme na malém množství dobře rozpáleného oleje na pánvi, přidáme naložené maso, za stálého míchání opečeme dozlatova
3. Opečené maso mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme na plátky pokrájené žampióny, zelený pepř, kečup, smetanu, zamícháme a na mírném zdroji tepla necháme chvíli povařit, občas směs zamícháme
4. Nakonec ochutnáme, případně omáčku dosolíme, dosladíme a můžeme servírovat, například s rýží nebo opečeným bramborem.

Doporučení:

Kuličky nakládaného zeleného pepře nevyndávejte z pokrmu, ten se jí, krásně křupne a dodá jídlu pikantní chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy