REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Labužnická masová jehla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené vepřové ledvinky, játra, hovězí svíčková, skopová kýta, uzený bůček, jablka, rajčata a cibule, suroviny střídavě napíchané na grilovací jehly, osolené, a potřené olejem, grilované na grilu.


Ingredience:
200 ghovězí svíčkové
200 gskopové kýty
150 guzeného bůčku
100 gvepřových ledvinek
100 gvepřových jater
2 ksjablek
2 ksrajčat
2 kscibule
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí a skopové maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky cca 5×5 cm, osolíme a opepříme
2. Vepřové ledvinky a játra očistíme, také omyjeme, osušíme a nakrájíme na podobné kousky jako maso
3. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli a omytá rajčata na silnější kolečka, jablka bez jádřince na kousky a uzený bůček na plátky
4. Poté připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, dokud je všechny nespotřebujeme 5. Napíchané jehly lehce osolíme, potřeme olejem, vložíme na rozehřátý gril a grilujeme, dokud nebude maso měkké, jehly během grilování otáčíme 6. Grilované jehly servírujeme teplé například se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy