REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Labužnická masová jehla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené vepřové ledvinky, játra, hovězí svíčková, skopová kýta, uzený bůček, jablka, rajčata a cibule, suroviny střídavě napíchané na grilovací jehly, osolené, a potřené olejem, grilované na grilu.


Ingredience:
200 ghovězí svíčkové
200 gskopové kýty
150 guzeného bůčku
100 gvepřových ledvinek
100 gvepřových jater
2 ksjablek
2 ksrajčat
2 kscibule
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí a skopové maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky cca 5×5 cm, osolíme a opepříme
2. Vepřové ledvinky a játra očistíme, také omyjeme, osušíme a nakrájíme na podobné kousky jako maso
3. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli a omytá rajčata na silnější kolečka, jablka bez jádřince na kousky a uzený bůček na plátky
4. Poté připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, dokud je všechny nespotřebujeme 5. Napíchané jehly lehce osolíme, potřeme olejem, vložíme na rozehřátý gril a grilujeme, dokud nebude maso měkké, jehly během grilování otáčíme 6. Grilované jehly servírujeme teplé například se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy