Na cibulce a česneku zprudka opečené kuřecí kousky, podušené spolu s kostkami krabích tyčinek a paprikou doměkka, dochucené sójovou omáčkou, pepřem a solí.
Ingredience:
2 balení | krabích tyčinek |
1 ks | většího kuřecího prsa |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1 lžička | solamylu |
sojová omáčka | |
koření na čínu | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na oleji zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek.
- Přidáme na kousky pokrájené, osolené a pepřem dochucené kuře, maso zprudka opečeme za občasného promíchání.
- V této fázi do pánve přidáme na větší kousky pokrájenou papriku, kostky krabích tyčinek, pokrm dochutíme sójovou omáčkou, zalijeme asi 1 dcl horké vody a necháme zaklopené 2-3 minuty podusit.
- Nakonec směs zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství studené vody, dle chuti osolíme, okořeníme pepřem, malou chvíli necháme probublat.
- Horký pokrm podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Kdo má rád čínu pikantnější, směs ochutí ještě chilli omáčkou. Skvělé jsou v těchto směsích také oříšky. Když se přidá další zelenina, ničemu to neublíží!