Další z mnoha možností, nudličky vepřové kýty a jater zprudka orestované spolu se zeleninou, ochucené worcesterskou omáčkou, pepřem a solí.
Ingredience:
750 g | vepřové kýty (panenky) |
150 g | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | masité červené papriky |
1 ks | masité žluté papriky |
1 ks | feferonky |
worcesterová omáčka | |
rostlinný olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vepřové maso i odblaněná játra nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, papriky zbavíme jadřinců a stopek, nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo nadrobno, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky
- Na pánvi rozehřejeme olej a nudličky kýty a jater prudce opečeme
- Přidáme nakrájenou cibuli, feferonku, papriky i česnek, krátce vše zprudka restujeme
- Směs dochutíme worcesterovou omáčkou, pepřem a dle potřeby dosolíme.
Foto: Naďa Indruchová