REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs „Flamendr“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace oblíbeného ostrého pokrmu, tentokrát připraveného z hovězího masa, nakládaných kozích rohů, kyselé okurky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 ghovězího roštěnce
1 lžícestrouhaného křenu
2 dlpiva
4 ksnaložené kozí rohy
4 ksstroužky česneku
2 kskyselé okurky
worchestr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s utřeným česnekem, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v lednici přes noc rozležet
2. Druhý den, na rozpáleném oleji, nudličky zprudka osmahneme ze všech stran, ztlumíme plamen, podlijeme pivem, zastříkneme worchestrem, přiklopíme a dusíme doměkka
3. Když je maso měkké, necháme část šťávy vysmahnout, přidáme nakrájené okurky a kozí rohy a krátce vše podusíme
4. Hotový pokrm na talíři posypeme hrubě nastrouhaným křenem.

Doporučení:

Podáváme s hranolky nebo chlebem.

Poznámka:

Text i foto: D.Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy