REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různé druhy mas (ve směsi, nepomleté)


Pikantní ostrá masová směs

Směs z marinovaných nudliček vepřového a kuřecího masa, hub a zeleniny, dochucená zázvorem, česnekem a kořením, vhodná například s hranolky, nebo je skvělá také na topinkách.

Pikantní směs na těstoviny

Kostky vepřového masa naložené v oleji, opečené, smíchané s podušenou zeleninou.

Plzeňská nádivka

Pečená nádivka z uzeného masa, žemlí, mléka, sáčku jemné polévky se zavářkou, natvrdo uvařených vajec a strouhanky.

Půlnoční parlamentní mumraj

Vepřová kýta, hovězí roštěnec a kuřecí řízky nakrájené na nudličky, naložené a pak zprudka orestované na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi.

Ražniči se zeleninou

Na jehle napíchané kousky libového masa z plecka, slaniny, papriky, rajčat a hub, opečené v pánvi na rozpáleném oleji.

Ražničí z trouby

Směs z vepřového plecka, klobásek, žampionů, papriky, anglické slaniny a cibule, dochucená kořením gyros, solí a pepřem, upečená v troubě.

Rizoto s kuřecím masem

Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.

Rizoto s pečeným masem

Tohle rizoto dělám vždy, když mi zbyde jakékoliv pečené maso. Spolu s výpekem to nemá chybu.

Rizoto z trouby

Toto rizoto připravené částečně v troubě je krásně šťavnaté a opravdu výborné.

Segedínský guláš podle Nadi

Jedna z variant, jak připravit chutný “segedín”, inspirace podle Nadi Indruchové, skvělé kuchařky, fotografky a foodblogerky.

Segedínský guláš VI.

Napadlo vás někdy, že je segedínský guláš vlastně dost nevšední guláš, když se vaří z vepřového masa? Nehledě na to, že existuje vícero vysvětlení, kde se tento recept na neobvyklé spojení guláše se zakysanou smetanou a kysaným zelím vzal.

Sládkova pivovarská bašta

Nudličky vepřové kýty zprudka opečené na pánvi na oleji a cibuli, chvíli podušené podlité pivem, spolu s klobáskou a barevnou paprikou.

Slaninová nádivka

Nádivka z rozškvařené slaniny, podušených drůbků, cibule, vajec, žemlí, mandlí, petrželky a koření, v troubě upečená dozlatova.

Směs “Flamendr”

Další variace oblíbeného ostrého pokrmu, tentokrát připraveného z hovězího masa, nakládaných kozích rohů, kyselé okurky a dalších ingrediencí.

Srbská směs z vepřového kolena

Směs podle tohoto receptu je výtečná, lze ji podávat prakticky se vším, s chlebem, pečivem, rýží, knedlíkem, bramborovou kaší, hranolky či těstovinami.

Srbské rizoto II.

Rýže dušená na cibulce, se zeleninou, ochucená kořením, při podávání přelitá rajčatovou směsí a posypaná strouhaným sýrem.

Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami

Nudličky vepřového masa v jedné pánvi s rajským protlakem, pórkem, fazolemi, cizrnou a Šmakounem, ochucené česnekem a tymiánem.

Špíz s pikantní omáčkou a rizotem

Masový špíz z vepřových řízků, přelitý pikantní tomatovou šťávou z výpeku, servírovaný s rizotem. Tento recept je variací na indická jídla.

Špíz z hovězí podkovy a krkovice

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Proč? Protože Hovězí podkova od Zdeňka Misaře, která je nedílnou součástí receptu, získala ocenění Regionální potravina v Jihočeském kraji v roce 2019.

Špízy z vepřové plece, cibule, klobásy a špeku

Špízy opečené na oleji, pak dopečené v troubě nejlépe pod grilem. Jsou skvělé, jako by se grilovaly na venkovním roštu grilu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy