Směs podle tohoto receptu je výtečná, lze ji podávat prakticky se vším, s chlebem, pečivem, rýží, knedlíkem, bramborovou kaší, hranolky či těstovinami.
Ingredience:
1 kg | vepřového kolena |
100 g | čerstvých nebo zmražených zelených fazolových lusků |
100 g | rajského protlaku |
100 g | žampionů |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
ladká červená mletá paprika | |
hladká mouka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Koleno uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, odstraníme kůže a tučné maso, libové maso nakrájíme na kostičky (kůže, tučné maso a vývar můžeme použít na přípravu třeba ovarové polévky, část vývaru pak budeme potřebovat na podlití směsi)
2. Na sádle osmahneme v hrnci nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, žampiony a fazolové lusky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka
3. Když je zelenina měkká, přidáme nakrájené maso, ochutíme rajským protlakem, přidáme nakrájenou feferonku, sladkou papriku, sůl a pepř, přilijeme trochu vývaru, zahustíme 2 lžícemi mouky rozmíchané v trošce studené vody a krátce povaříme.