Rýže dušená na cibulce, se zeleninou, ochucená kořením, při podávání přelitá rajčatovou směsí a posypaná strouhaným sýrem.
Ingredience:
330 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
300 g | rýže |
200 g | papriky |
200 g | rajčat |
4 lžíce | strouhaného sýra |
3 lžíce | kečupu |
1/2 lžíce | hladké mouky |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso vyndáme z konzervy, sádlo oddělíme a maso nakrájíme na menší kousky
2. Na části sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, přebranou, třikrát spařenou a propláchnutou rýži, sůl, 4,5 dl vody, zamícháme a dusíme téměř doměkka
3. Nakonec do rýže vmícháme vepřové maso ve vlastní šťávě a ještě krátce podusíme
4. Na zbylém sádle osmažíme mouku, přidáme spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, chvíli dusíme, pak přidáme kečup a dusíme tak dlouho, až směs bude hustá jako omáčka
5. Rizoto rozdělíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.