Nudličky vepřového masa v jedné pánvi s rajským protlakem, pórkem, fazolemi, cizrnou a Šmakounem, ochucené česnekem a tymiánem.
Ingredience:
200 g | Šmakouna s příchutí (hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený) |
300 g | libového vepřového masa |
5 lžic | sterilovaných červených fazolí bez nálevu |
5 lžic | sterilované cizrny bez nálevu |
5 lžic | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 ks | stroužku česneku |
1 dl | vývaru |
2 hrsti | pórku |
čerstvě mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji orestujeme zprudka maso nakrájené na nudličky, které mírně osolíme
2. Když se zatáhne, přidáme protlak a po pěti minutách zalijeme vývarem
3. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou do měkka
4. Maso pak vyjmeme děrovanou lžící a na výpeku, do kterého podle potřeby přidáme trochu oleje, opečeme do zlatova na kostičky nakrájeného šmakouna, ke konci krátce osmahneme i tenké plátky česneku
5. Poté přisypeme pórek nakrájený na tenká kolečka, zarestujeme, přidáme fazole i cizrnu, podle potřeby ještě můžeme podlít vývarem
6. Směs promícháme s měkkým masem, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce provaříme
7. Podáváme s libovolnou přílohou – tortilla, pečivo, těstoviny, rýže.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.