REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky vepřového masa v jedné pánvi s rajským protlakem, pórkem, fazolemi, cizrnou a Šmakounem, ochucené česnekem a tymiánem.


Ingredience:
200 gŠmakouna s příchutí (hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený)
300 glibového vepřového masa
5 lžicsterilovaných červených fazolí bez nálevu
5 lžicsterilované cizrny bez nálevu
5 lžicoleje
2 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužku česneku
1 dlvývaru
2 hrstipórku
čerstvě mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Na oleji orestujeme zprudka maso nakrájené na nudličky, které mírně osolíme
2. Když se zatáhne, přidáme protlak a po pěti minutách zalijeme vývarem
3. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou do měkka
4. Maso pak vyjmeme děrovanou lžící a na výpeku, do kterého podle potřeby přidáme trochu oleje, opečeme do zlatova na kostičky nakrájeného šmakouna, ke konci krátce osmahneme i tenké plátky česneku
5. Poté přisypeme pórek nakrájený na tenká kolečka, zarestujeme, přidáme fazole i cizrnu, podle potřeby ještě můžeme podlít vývarem
6. Směs promícháme s měkkým masem, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce provaříme
7. Podáváme s libovolnou přílohou – tortilla, pečivo, těstoviny, rýže.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy