vařené, dušené
Cikánský kotlíkový guláš
V kotlíku nad ohněm uvařený pikantní gulášek z vepřového a hovězího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.
Guláš “Mejdan”
Guláš vhodný na menší oslavy. Rozpis je pro 6-8 osob.
Hráškové rizoto
Rýže uvařená na měkko smíchaná s podušeným hráškem a opečeným kuřecím masem.
Krůtí rizoto
Uvařená rýže parboiled smíchaná s podušeným masem a zeleninou.
Kuřecí rizoto II.
Rýže podušená v troubě doměkka, smíchaná s pečenými nebo vařenými kousky kuřecího masa, papriky a dalšími ingrediencemi. K přípravě můžeme použít jak vařené kuřecí maso na polévku nebo pečené kuře.
Kuřecí závitky s masem a sýrem
Kuřecí prsíčka plněná sekanou z vepřového a hovězího masa.
Masové fondue
Obdoba sýrových fondue, maso restované v oleji nebo vařené ve vývaru.
Masový kotlík
Guláš z hovězího masa, vepřového masa, klobásy, papriky, brambor, rajčat a dalších ingrediencí.
Ohnivá pánev
Orestované kousky vepřového a kuřecího masa, kolečka klobásy, podušené spolu se žampiony, fazolemi, paprikou, česnekem a cibulí, zalité pivem, porce servírované ozdobené nastrouhaným křenem a nasekaným pórkem.
Ostrá masová směs
Orestované hranolky z hovězí roštěnky a vepřové kýty, chvíli podušené spolu s lečem a dalšími ingrediencemi. Směs je pikantní, vhodná jako hlavní chod s bramborami nebo i rýží, případně ji můžeme použít na topinky.
Paprikáš po balatonsku
Na cibulovém základě podušené papriky s kousky hovězí kližky.
Pastýřská pochoutka
Podušená masová směs z hovězího roštěnce, vepřové kýty a vepřových jater s vložkou žampiónů.
Pikantní směs na těstoviny
Kostky vepřového masa naložené v oleji, opečené, smíchané s podušenou zeleninou.
Rizoto s kuřecím masem
Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.
Rizoto s pečeným masem
Tohle rizoto dělám vždy, když mi zbyde jakékoliv pečené maso. Spolu s výpekem to nemá chybu.
Segedínský guláš podle Nadi
Jedna z variant, jak připravit chutný “segedín”, inspirace podle Nadi Indruchové, skvělé kuchařky, fotografky a foodblogerky.
Segedínský guláš VI.
Napadlo vás někdy, že je segedínský guláš vlastně dost nevšední guláš, když se vaří z vepřového masa? Nehledě na to, že existuje vícero vysvětlení, kde se tento recept na neobvyklé spojení guláše se zakysanou smetanou a kysaným zelím vzal.
Srbská směs z vepřového kolena
Směs, podle tohoto receptu, je výtečná. Lze ji podávat prakticky se vším, s chlebem, pečivem, rýží, knedlíkem, bramborovou kaší, hranolky či těstovinami.
Srbské rizoto II.
Rýže dušená na cibulce, se zeleninou, ochucená kořením, při podávání přelitá rajčatovou směsí a posypaná strouhaným sýrem.
Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami
Nudličky vepřového masa v jedné pánvi s rajským protlakem, pórkem, fazolemi, cizrnou a Šmakounem, ochucené česnekem a tymiánem.
- 1
- 2
- Následující
reklama