REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Cikánský kotlíkový guláš

V kotlíku nad ohněm uvařený pikantní gulášek z vepřového a hovězího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.

Guláš “Mejdan”

Guláš vhodný na menší oslavy. Rozpis je pro 6-8 osob.

Hráškové rizoto

Rýže uvařená na měkko smíchaná s podušeným hráškem a opečeným kuřecím masem.

Krůtí rizoto

Uvařená rýže parboiled smíchaná s podušeným masem a zeleninou.

Kuřecí rizoto II.

Rýže podušená v troubě doměkka, smíchaná s pečenými nebo vařenými kousky kuřecího masa, papriky a dalšími ingrediencemi. K přípravě můžeme použít jak vařené kuřecí maso na polévku nebo pečené kuře.

Kuřecí závitky s masem a sýrem

Kuřecí prsíčka plněná sekanou z vepřového a hovězího masa.

Masové fondue

Obdoba sýrových fondue, maso restované v oleji nebo vařené ve vývaru.

Masový kotlík

Guláš z hovězího masa, vepřového masa, klobásy, papriky, brambor, rajčat a dalších ingrediencí.

Ohnivá pánev

Orestované kousky vepřového a kuřecího masa, kolečka klobásy, podušené spolu se žampiony, fazolemi, paprikou, česnekem a cibulí, zalité pivem, porce servírované ozdobené nastrouhaným křenem a nasekaným pórkem.

Ostrá masová směs

Orestované hranolky z hovězí roštěnky a vepřové kýty, chvíli podušené spolu s lečem a dalšími ingrediencemi. Směs je pikantní, vhodná jako hlavní chod s bramborami nebo i rýží, případně ji můžeme použít na topinky.

Paprikáš po balatonsku

Na cibulovém základě podušené papriky s kousky hovězí kližky.

Pastýřská pochoutka

Podušená masová směs z hovězího roštěnce, vepřové kýty a vepřových jater s vložkou žampiónů.

Pikantní směs na těstoviny

Kostky vepřového masa naložené v oleji, opečené, smíchané s podušenou zeleninou.

Rizoto s kuřecím masem

Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.

Rizoto s pečeným masem

Tohle rizoto dělám vždy, když mi zbyde jakékoliv pečené maso. Spolu s výpekem to nemá chybu.

Segedínský guláš podle Nadi

Jedna z variant, jak připravit chutný “segedín”, inspirace podle Nadi Indruchové, skvělé kuchařky, fotografky a foodblogerky.

Segedínský guláš VI.

Napadlo vás někdy, že je segedínský guláš vlastně dost nevšední guláš, když se vaří z vepřového masa? Nehledě na to, že existuje vícero vysvětlení, kde se tento recept na neobvyklé spojení guláše se zakysanou smetanou a kysaným zelím vzal.

Srbská směs z vepřového kolena

Směs, podle tohoto receptu, je výtečná. Lze ji podávat prakticky se vším, s chlebem, pečivem, rýží, knedlíkem, bramborovou kaší, hranolky či těstovinami.

Srbské rizoto II.

Rýže dušená na cibulce, se zeleninou, ochucená kořením, při podávání přelitá rajčatovou směsí a posypaná strouhaným sýrem.

Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami

Nudličky vepřového masa v jedné pánvi s rajským protlakem, pórkem, fazolemi, cizrnou a Šmakounem, ochucené česnekem a tymiánem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy