REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá masová směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované hranolky z hovězí roštěnky a vepřové kýty, chvíli podušené spolu s lečem a dalšími ingrediencemi. Směs je pikantní, vhodná jako hlavní chod s bramborami nebo i rýží, případně ji můžeme použít na topinky.


Ingredience:
300 groštěnce zbaveného tuku a šlach
300 gvepřové kýty
400 gsterilovaného leča
5 lžicrajčatového protlaku
3 lžíceoleje
2-3 ksstroužky česneku
3 kscibule
mletá sladká i pálivá paprika
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso nakrájíme na hranolky
2. Připravené maso zprudka orestujeme na oleji, po 2 minutách přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a zpěníme
3. Vmícháme obě papriky, hned na to rajčatový protlak a lečo, pokrm osolíme a krátce podusíme
4. Masovou směs nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, worcesterskou omáčkou, zamícháme a nejlépe ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy