Orestované kousky vepřového a kuřecího masa, kolečka klobásy, podušené spolu se žampiony, fazolemi, paprikou, česnekem a cibulí, zalité pivem, porce servírované ozdobené nastrouhaným křenem a nasekaným pórkem.
Ingredience:
200 g | vepřového plecka |
200 g | kuřecích řízků |
1 plechovka | fazolí v chilly omáčce |
1 plechovka | sterilovaných žampionů |
1 dcl | piva |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | feferonky |
1 ks | cibule |
pórek | |
křen | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji osmahneme kousky vepřového a kuřecího masa a nakrájenou klobásu, opečené maso vyjmeme a dáme stranou
2. Do výpeku dáme nakrájenou papriku, cibuli a česnek restujeme 5 minut, pak nazpět vložíme maso s klobásou a přidáme fazole i s nálevem, přidáme žampiony a nasekanou feferonku, podlijeme mírně pivem a dusíme 10 minut
3. Podle potřeby pokrm osolíme případně opepříme
4. Na talíři jednotlivé porce ozdobíme jemně nasekaným pórkem a strouhaným křenem.
Podáváme s brambory, hranolky nebo chlebem.