REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový kotlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa, vepřového masa, klobásy, papriky, brambor, rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Pro 6-8 osob:
1 kghovězí klišky (plece)
1 kgvepřového plecka
750 gbrambor
800 gnakládaných rajčat v plechovce
150 gšpeku
2 lžícesádla
6 kscibulí
4 ksčervené papriky
3 ksklobásy
1 ksfeferonky
1 kssvazku petržele
1/2 kstvrdého chleba
majoránka
kuličky pepře
kuličky nového koření
mletá paprika
kmín
sůl

Postup:

1. V kotlíku rozpustíme většinu sádla, přidáme na kostičky nakrájený špek, když se rozvoní, přisypeme oloupané, na kostičky nakrájené cibule, které osmahneme dorůžova a zaprášíme trochou mleté papriky
2. Pak přidáme očištěné, na kostičky nakrájené hovězí maso, opékáme do zhnědnutí, podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín, nové koření a kotlík zalijeme do poloviny vodou
3. Po 30 minutách za občasného promíchání přidáme očištěné, na kostičky nakrájené vepřové maso, krátce opečeme na zbylém sádle, vaříme dalších 45 minut a když je maso skoro měkké přidáme do kotlíku očištěné na nudličky nakrájené papriky, rajčata a oloupané, na kostičky nakrájené brambory
4. Guláš doplníme vodou, aby brambory byly potopeny, vaříme 20 minut, nakonec přidáme na kolečka nakrájené klobásy, směs zahustíme strouhaným chlebem, povaříme dalších 10 minut, dochutíme solí, očištěnou, na nudličky nasekanou feferonkou a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou
5. Pak guláš sundáme z ohně, zakryjeme, ale ne neprodyšně, necháme 30 minut odstát a podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy