REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obdoba sýrových fondue, maso restované v oleji nebo vařené ve vývaru.


Ingredience:
4 ks a víceplátky ze svíčkové (telecí, vepřové řízky)
mletý pepř
olej
sůl
Na obložení:
strouhaný křen
hořčice
kečup
bernská omáčka (i jiná)
sterilované okurky (nebo jiná zelenina)

Postup:

1. K přípravě tohoto pokrmu používáme stejné nádobí a nářadí jako k přípravě sýrového fondue
2. Doprostřed jídelního stolu postavíme lihový vařič s nádobou naplněnou do poloviny horkým olejem, do kterého vložíme malý kousek chlebové kůrky, aby olej nestříkal
3. Hořčici, zeleninu a omáčky urovnáme do malých misek okolo vařiče
4. Každému stolovníkovi předložíme talířek s kousky nakrájeného, osoleného a opepřeného masa
5. Každý nabodne kousek na dlouhou vidličku, orestuje si maso v oleji, napíchne na druhou vidličku (první je velmi horká), namočí v hořčici nebo v omáčce nebo si nabodne kousek zeleniny a sní je.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme několik druhů pečiva.Běžně používáme při servírování fondů (fondue) i několik studených omáček jako je kari, česneková, bylinková, pepřová …. bohatost stolu záleží na fantazii a šikovnosti kuchaře(ky).Maso můžeme den předem marinovat, bude pak vláčnější a rychleji se připraví.

Poznámka:

Olej lze nahradit vývarem, maso pak nebude orestované, ale uvařené, na tento způsob se skvěle hodí také kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy