REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pastýřská pochoutka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená masová směs z hovězího roštěnce, vepřové kýty a vepřových jater s vložkou žampiónů.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
250 ghovězího roštěnce
250 gvepřové kýty
145 gvepřových jater
140 gčerstvých žampiónů nebo jiných tvrdých hub
130 gcibule
75 gtuku
50 gkečupu
50 gčerveného vína
45 gsterilovaných feferonek bez nálevu
25 gmásla
15 gsoli
0,5 gčerného pepře

Postup:

1. Cibuli očistíme nakrájíme na jemno, pak ji zpěníme na dobře rozpáleném tuku
2. Přidáme na nudličky nakrájený hovězí roštěnec a vepřovou kýtu, maso krátce orestujeme
3. K masu přidáme očištěná, na nudličky nakrájená vepřová játra a očištěné žampióny pokrájené na plátky a vše společně orestujeme
4. Nakonec do pokrmu přidáme nakrájené feferonky, kečup, máslo
5. Pochoutku osolíme, okořeníme pepřem a zalijeme červeným vínem, ještě krátce ji podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo nebo bramborové krokety či hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy