Podušená masová směs z hovězího roštěnce, vepřové kýty a vepřových jater s vložkou žampiónů.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
250 g | hovězího roštěnce |
250 g | vepřové kýty |
145 g | vepřových jater |
140 g | čerstvých žampiónů nebo jiných tvrdých hub |
130 g | cibule |
75 g | tuku |
50 g | kečupu |
50 g | červeného vína |
45 g | sterilovaných feferonek bez nálevu |
25 g | másla |
15 g | soli |
0,5 g | černého pepře |
Postup:
1. Cibuli očistíme nakrájíme na jemno, pak ji zpěníme na dobře rozpáleném tuku
2. Přidáme na nudličky nakrájený hovězí roštěnec a vepřovou kýtu, maso krátce orestujeme
3. K masu přidáme očištěná, na nudličky nakrájená vepřová játra a očištěné žampióny pokrájené na plátky a vše společně orestujeme
4. Nakonec do pokrmu přidáme nakrájené feferonky, kečup, máslo
5. Pochoutku osolíme, okořeníme pepřem a zalijeme červeným vínem, ještě krátce ji podusíme.
Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo nebo bramborové krokety či hranolky.