Guláš vhodný na menší oslavy. Rozpis je pro 6-8 osob.
Ingredience:
800 g | hovězí kližky |
600 g | vepřového bůčku |
500 g | cibule |
200 g | maďarské klobásy |
3-4 ks | stroužky česneku |
hladká mouka, popřípadě tvrdý chléb na zahuštění | |
palivá a sladká mletá paprika | |
majoránka | |
sádlo | |
voda | |
kmín | |
olej | |
sůl | |
Na dozdobení porcí: | |
cubule nakrájená na kolečka | |
nasekané feferonky | |
nastrouhaný křen | |
nastrouhaný sýr |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou, přidáme drcený česnek, polijeme olejem promícháme a necháme přes noc odležet
2. Druhý den na sádle orestujeme cibuli, poprášíme ji paprikou a přidáme kostky masa, podlijeme a pomalu dusíme doměkka, občas přilijeme vodu a při posledním podlití přidáme nakrájenou klobásu, guláš ještě 10 minut povaříme
3. Hotový pokrm zahustíme moukou nebo chlebem
4. Jednotlivé porce na talířích posypeme nastrouhaným sýrem, křenem a ozdobíme nasekanými feferonkami a cibulí.
Tento guláš podáváme nejlépe s chlebem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek