REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš „Mejdan“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš vhodný na menší oslavy. Rozpis je pro 6-8 osob.


Ingredience:
800 ghovězí kližky
600 gvepřového bůčku
500 gcibule
200 gmaďarské klobásy
3-4 ksstroužky česneku
hladká mouka, popřípadě tvrdý chléb na zahuštění
palivá a sladká mletá paprika
majoránka
sádlo
voda
kmín
olej
sůl
Na dozdobení porcí:
cubule nakrájená na kolečka
nasekané feferonky
nastrouhaný křen
nastrouhaný sýr

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou, přidáme drcený česnek, polijeme olejem promícháme a necháme přes noc odležet
2. Druhý den na sádle orestujeme cibuli, poprášíme ji paprikou a přidáme kostky masa, podlijeme a pomalu dusíme doměkka, občas přilijeme vodu a při posledním podlití přidáme nakrájenou klobásu, guláš ještě 10 minut povaříme
3. Hotový pokrm zahustíme moukou nebo chlebem
4. Jednotlivé porce na talířích posypeme nastrouhaným sýrem, křenem a ozdobíme nasekanými feferonkami a cibulí.

Doporučení:

Tento guláš podáváme nejlépe s chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy