REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže parboiled smíchaná s podušeným masem a zeleninou.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
200 grýže parboiled
200 gkvětáku
100 gmraženého hrášku
100 grůžičkové kapusty
3 lžíceoleje
1 ksvětší mrkve
1 kscibule
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Důkladně propranou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, uvařenou rýži zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Mrkev květák a kapustičky očistíme, mrkev nakrájíme na špalíčky, květák rozebereme na malé růžičky
3. Kapustičky vsypeme do hrnce s osolenou vroucí vodou a zvolna je vaříme asi 10 minut, přidáme květák s mrkví a zeleninu uvaříme doměkka, tzv. na skus, hotovou zeleninu propláchneme studenou vodou a necháme okapat, vývar si ponecháme!
4. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, očištěné krůtí maso nakrájíme na malé kousky
5. V hrnci na rozehřátém oleji necháme cibuli jen jemně zesklovatět, přidáme maso a orestujeme ho spolu s cibulkou, maso osolíme, okořeníme pepřem, podlijeme trochou zeleninového vývaru a pod pokličkou necháme zvolna dusit
6. K měkkému masu přidáme rýži, vařenou zeleninu a hrášek, vše důkladně zamícháme, pokrm prohřejeme, dle chuti dosolíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy