Tohle rizoto dělám vždy, když mi zbyde jakékoliv pečené maso. Spolu s výpekem to nemá chybu.
Ingredience:
300 g | pečeného masa (drůbeží, vepřové ...) a výpek z něj |
1+1/4 hrnku | rýže |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | soli |
1 ks | malé cibule |
1 malá konzerva | sterilovaného hrášku |
1 malá konzerva | terilované kukuřice |
nastrouhaný sýr na posypání |
Postup:
1. Maso překrájíme na malé kostky
2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme propláchnutou a na sítku okapanou rýži, sůl a řádně promícháme, přilijeme vlažnou vodu (1 a 1/
4 hrnku) a vaříme, jakmile rýže začne vřít, ztlumíme plamen, přiklopíme a vaříme dokud se voda nevyvaří
3. Pak rýži zabalíme do utěrky a zasteleme do peřin na 30 minut
4. Rýži přidáme k masu a výpeku, přidáme zcezený hrášek a kukuřici, promícháme a doladíme chutě
5. Kdo chce, zasype rizoto na talíři nastrouhaným sýrem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová