REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s pečeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tohle rizoto dělám vždy, když mi zbyde jakékoliv pečené maso. Spolu s výpekem to nemá chybu.


Ingredience:
300 gpečeného masa (drůbeží, vepřové ...) a výpek z něj
1+1/4 hrnkurýže
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli
1 ksmalé cibule
1 malá konzervasterilovaného hrášku
1 malá konzervaterilované kukuřice
nastrouhaný sýr na posypání

Postup:

1. Maso překrájíme na malé kostky
2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme propláchnutou a na sítku okapanou rýži, sůl a řádně promícháme, přilijeme vlažnou vodu (1 a 1/
4 hrnku) a vaříme, jakmile rýže začne vřít, ztlumíme plamen, přiklopíme a vaříme dokud se voda nevyvaří
3. Pak rýži zabalíme do utěrky a zasteleme do peřin na 30 minut
4. Rýži přidáme k masu a výpeku, přidáme zcezený hrášek a kukuřici, promícháme a doladíme chutě
5. Kdo chce, zasype rizoto na talíři nastrouhaným sýrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy