REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.


Ingredience:
Rozpis na cca 5 porcí:
750 gpodušené rýže
500 gkuřecích prsních řízků nebo noh bez kosti
100 gžampiónů
100 gsterilovaného hrášku bez nálevu
75 gcibule
75 gtuku
50 gmásla
50 gsterilované mrkve bez nálevu
50 gvývaru "B"
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
sůl dle chuti

Postup:

1. Drobně nakrájené kuřecí maso orestujeme spolu s jemně nakrájenou cibulí, předem osmaženou na dávce tuku dorůžova
2. Očištěné, oprané, na jemno nakrájené plátky žampiónů osmahneme na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), krátce podusíme
3. Přidáme osmahnuté kousky masa, podle potřeby přisolíme, promícháme a krátce znovu podusíme
4. Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží
5. Jednotlivé porce rizota naaranžujeme (nejlépe pomocí tvořítka) na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Doporučení:

Samozřejmě, že do rizota můžete přimíchat i jiné druhy zeleniny, jako zelené fazolky, kukuřici … žampióny můžeme nahradit houbami z lesa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy