REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rizoto II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže podušená v troubě doměkka, smíchaná s pečenými nebo vařenými kousky kuřecího masa, papriky a dalšími ingrediencemi. K přípravě můžeme použít jak vařené kuřecí maso na polévku nebo pečené kuře.


Ingredience:
300 gpečeného nebo dušeného kuřecího masa
300 grýže
1 konzervasterilovaného hrášku
1 konzervakukuřice
2 kspapriky
2 kscibule
1 kskostky masoxu
kurkuma
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve si v troubě uvaříme rýži; aby byla sypká, na plech nalijeme vodu, přidáme rýži a ochutíme ji kurkumou, osolíme, v troubě ji podusíme doměkka
2. Na pánvi oretujeme cibuli, přidáme pokrájenou papriku, hrášek, kukuřici, chvíli vše podusíme
3. V této fázi k ingrediencím na pánvičce přisypeme kousky kuřecího masa, podušenou rýži a nastrouháme kostku masoxu pro zvýraznění chuti, promícháme a 3 minuty necháme na pánvi prohřát
4. Na talíři jednotlivé porce rizota posypeme nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Recept na rýži podušenou v troubě najdete zde: Rýže dušená (v troubě).

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy