REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plzeňská nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená nádivka z uzeného masa, žemlí, mléka, sáčku jemné polévky se zavářkou, natvrdo uvařených vajec a strouhanky.


Ingredience:
500 guzeného masa
6 ksnatvrdo uvařených vejcí
6 ksžemlí
4 ksplátky másla
4 lžícemléka
1 lžícestrouhanky
1 sáčekjemné polévky se zavářkou
tuk na vymazání formy
sůl

Postup:

1. Uzené maso i žemle pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme zvláčnět
2. Přisypeme obsah sáčku s jemnou polévkou, strouhanku a na kostičky nakrájená vejce
3. Ze směsi utvoříme šišku, vložíme ji do vymaštěného pekáčku a povrch poklademe plátky másla
4. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté kolem 180-190 °C
5. Nádivku podáváme teplou s různě upravenými brambory nebo studenou na plátcích bílé veky.

Poznámka:

Polévku v sáčku můžeme nahradit 2 lžícemi bujónu v prášku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy