REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané

Co dům dal

Všechny zbytky z lednice dáme na vymazaný plech a zapečeme v troubě. Variant tohoto receptu je nepřeberné množství a opravdu záleží jen a jen na stavu vaší ledničky a spížky.

Čertovy špalky

Rychlý a chutný pokrm z kousků vepřové krkovice, žampiónů a chilli papriček.

Čertovy špalky II.

V troubě v pekáčku mírně podlité vodou upečené větší kousky vepřové krkovice spolu s kořenovou zeleninou, houbami, cibulí a feferonkami, směs dochucená kečupem, česnekem a kořením.

Dvoubarevná masová roláda s kukuřicí

Roláda z ochuceného hovězího a vepřového masa naplněná kukuřicí, upečená doměkka.

Hamburský guláš

Guláš 100 x jinak. Tentokrát podušené kostky hovězího a vepřového masa spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem

V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet.

Jarní velikonoční nádivka

Recept na jednu z variant velikonoční nádivky připravené z kostiček bílé veky, vařeného vepřového a uzeného masa, vajíček, mléka, koření a bylinek.

Kapustové závitky s masem a klobásou

Masová směs naplněná v kapustových listech, vytvořené balenky pak zapečené v troubě.

Kopřivová nádivka

Nádivka s uzeným masem a mladými kopřivami.

Kopřivová velikonoční nádivka

Nádivka z rohlíků, vajec, uzeného masa, mladých kopřiv, cibule, česneku a koření, upečená v troubě dozlatova.

Maminčina velikonoční nádivka

Nádivka z uzené krkovičky, vajec, kopřiv a majoránky.

Masová nádivka s dušenou zeleninou

Pečená nádivka z vepřové plece, uzeného vepřového masa, hovězí roštěné, rohlíků a dalších ingrediencí, servírovaná s podušenou zeleninou.

Masová roláda z hovězího a vepřového masa s kukuřicí

Hovězí a vepřové maso rozkrojené na pláty, ty pak následně silně naklepané, potřené utřeným česnekem se solí a opepřené, na plát hovězího masa položen plát vepřového masa, doprostřed nasypaná kukuřice, maso srolované do rolády, převázané provázkem a opečené ze všech stran na másle, poté upečené v troubě doměkka.

Masové copánky

Proužky kuřecího, vepřového a hovězího masa spletené do copánků a upečené v troubě.

Mrkvový guláš

Guláš z mrkve, hovězí plece a dalších ingrediencí, netradičně podušený v troubě.

Nádivka z pečiva, vajíček, uzeného bůčku a jarních bylinek

Chutná nádivka plná vůní a chutí upečená jako samostatný pokrm, nebo použitá na dochucení různých masových kapes a rolád.

Pekáč hladového dřevorubce

V jednom pekáči upečené vykostěné vepřové koleno nakrájené na 5-6 kousků spolu s kuřecími nohami, silnějšími plátky oravské slaniny, kořenovou zeleninou a ke konci i se zelím.

Plzeňská nádivka

Pečená nádivka z uzeného masa, žemlí, mléka, sáčku jemné polévky se zavářkou, natvrdo uvařených vajec a strouhanky.

Ražničí z trouby

Směs z vepřového plecka, klobásek, žampionů, papriky, anglické slaniny a cibule, dochucená kořením gyros, solí a pepřem, upečená v troubě.

Rizoto z trouby

Toto rizoto připravené částečně v troubě je krásně šťavnaté a opravdu výborné.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy