REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka z pečiva, vajíček, uzeného bůčku a jarních bylinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná nádivka plná vůní a chutí upečená jako samostatný pokrm, nebo použitá na dochucení různých masových kapes a rolád.


Ingredience:
10 ksnejlépe den starých rohlíků nakrájených na malé kostičky
100 mlmléka
100 mlsmetany ke šlehání
1⁄2 lžičkyprášku do pečiva
2 lžícemásla nebo sádla + na vymazání formy
1 hrstpetrželky nasekaní nadrobno
2 hrstičerstvých mladých kopřiv nasekaných nadrobno
500 guzeného bůčku, předvařeného
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
8 ksvajec

Postup:

1. Nadrobno nakrájené rohlíky nasypeme do větší mísy, přelijeme je směsí vajec vyšlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, tekutinu do pečiva necháme nasát
2. Bůček nakrájený na malé kostičky opečeme na sádle či másle, zchladlý přimícháme k namočeným rohlíkům
3. Nakonec do nádivkové směsi zamícháme nadrobno nasekané bylinky a prášek do pečiva
4. Nádivku přendáme do formy vymazané máslem, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Doporučení:

Kopřivy lze nahradit petrželkou, lze použít i jiné druhy bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy