REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z mrkve, hovězí plece a dalších ingrediencí, netradičně podušený v troubě.


Ingredience:
10 ksmrkví
3 ksbobkového listu
1 ksvětší snítky tymiánu
1 kscibule
1 kshovězí masoxové kostky
1 kghovězí plece
500 mltmavého piva
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícehladké mouky
špetka cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, v kastrolu na rozehřátém oleji důkladně ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, zhnědlo a pak vyndáme
2. Do kastrolu dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, očištěné, na větší kousky nakrájené mrkve, opečeme, pak posypeme hladkou moukou, zamícháme, maso vrátíme zpět, vše promícháme, podlijeme pivem, přidáme rozdrobenou kostku masoxu, ochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme bobkové listy, tymián a pár minut vše povaříme
3. Pak dáme do vyhřáté trouby a přiklopené pečeme při 160 °C asi 2,5 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy