Roláda z ochuceného hovězího a vepřového masa naplněná kukuřicí, upečená doměkka.
Ingredience:
400 g | hovězího zadního masa |
300 g | vepřové kýty |
150 g | sterilované kukuřice |
40 ml | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí i vepřové maso rozkrojíme na plát, každý dobře naklepeme
2. Hovězí maso potřeme oloupanými, se solí utřenými, stroužky česneku, opepříme a pokapeme polovinou oleje
3. Na ochucené hovězí maso položíme plát vepřového, posypeme okapanou sterilovanou kukuřicí, pevně stočíme, ovážeme provázkem a opečeme na zbylém rozehřátém oleji
4. Opečenou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut) podle potřeby za občasného podlévání vodou
5. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a servírujeme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.