REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevná masová roláda s kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z ochuceného hovězího a vepřového masa naplněná kukuřicí, upečená doměkka.


Ingredience:
400 ghovězího zadního masa
300 gvepřové kýty
150 gsterilované kukuřice
40 mloleje
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí i vepřové maso rozkrojíme na plát, každý dobře naklepeme
2. Hovězí maso potřeme oloupanými, se solí utřenými, stroužky česneku, opepříme a pokapeme polovinou oleje
3. Na ochucené hovězí maso položíme plát vepřového, posypeme okapanou sterilovanou kukuřicí, pevně stočíme, ovážeme provázkem a opečeme na zbylém rozehřátém oleji
4. Opečenou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut) podle potřeby za občasného podlévání vodou
5. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a servírujeme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy