REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš 100 x jinak. Tentokrát podušené kostky hovězího a vepřového masa spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
250 ghovězího masa (hovězí přední)
250 gvepřového masa (plecko)
60 gcibule
40 gslaniny
40 gmásla
30 ghladké mouky
5 ksvelkých rajčat
1 lžičkasladké papriky
špetka pálivé papriky
majoránka
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné hovězí i vepřové maso nakrájíme na menší kostky
2. Na másle a slanině dozlatova osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme pálivou a sladkou papriku, mírně zmírníme zdroj tepla
3. Vložíme obojí maso, osolíme, dochutíme kmínem a podusíme ve vlastní šťávě, kterou maso pustí
4. Po 30 minutách přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a majoránku
5. Když šťáva vysmahne, zaprášíme guláš moukou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy