V troubě v pekáčku mírně podlité vodou upečené větší kousky vepřové krkovice spolu s kořenovou zeleninou, houbami, cibulí a feferonkami, směs dochucená kečupem, česnekem a kořením.
Ingredience:
600-800 g | vepřové krkovice |
150 g | žampiónů, nebo jiných tvrdých hub |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | chilli feferonky |
1 ks | petrželky |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/4 ks | menšího celeru |
2 dcl | vody |
3-4 lžíce | kečupu |
čerstvě podrcený barevný pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, posypeme solí a čerstvě podrceným pepřem
2. Umyté žampióny nebo jiné vhodné houby (například hřibovité) pokrájíme na čtvrtky, cibuli, mrkev, celer a petržel na plátky, česnek rozdrtíme, nejlépe v lisu
3. Pekáček vymažeme trochou oleje
4. V míse smícháme všechny ingredience včetně masa a kečupu, tuto směs rozložíme na pekáč
5. Zakryté pečeme 1 hodinu, občas promícháme a případně podlijeme trochou vody
6. Po hodině pokrm odkryjeme a necháme ho ještě cca 15 minut dopéci, doladíme chutě pepřem a solí.
Podáváme nejlépe s brambory, rýží, houskovým knedlíkem nebo čerstvým pečivem.