REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové copánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky kuřecího, vepřového a hovězího masa spletené do copánků a upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
250 ghovězí svíčkové (roštěné)
250 gvepřové panenky
250 gkuřecích prsou
40 gmásla
20 ghladké mouky
50 mlbrandy
4 kssnítky tymiánu
2 ksbarevných paprik
2 lžíceoleje
směs listových salátů
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové, hovězí i kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme, nakrájíme je podélně na proužky široké přibližně 1 cm, osolíme, okořeníme mletým pepřem, pokapeme olejem a dáme do misky
2. Přilijeme brandy, důkladně promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a necháme minimálně 2 hodiny rozležet
3. Po odležení vždy z proužku vepřového, hovězího a kuřecího masa spleteme copánek a konce spojímeme párátkem
4. Připravené copánky dáme do pekáčku, podlijeme vodou (asi 100 ml) a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut
5. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple
6. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku
7. Vypečenou šťávu v pekáčku zahustíme jíškou, důkladně rozmícháme, aby v omáčce nebyly hrudky, podle potřeby naředíme trochou vody a 2 minuty povaříme
8. Salátové listy omyjeme a necháme okapat, papriky očistíme od semínek a nakrájíme na kousky
9. Tymiánové snítky opláchneme a vodu vytřepeme
10. Copánky rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, ozdobíme zeleninou a bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy