REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové copánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky kuřecího, vepřového a hovězího masa spletené do copánků a upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
250 ghovězí svíčkové (roštěné)
250 gvepřové panenky
250 gkuřecích prsou
40 gmásla
20 ghladké mouky
50 mlbrandy
4 kssnítky tymiánu
2 ksbarevných paprik
2 lžíceoleje
směs listových salátů
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové, hovězí i kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme, nakrájíme je podélně na proužky široké přibližně 1 cm, osolíme, okořeníme mletým pepřem, pokapeme olejem a dáme do misky
2. Přilijeme brandy, důkladně promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a necháme minimálně 2 hodiny rozležet
3. Po odležení vždy z proužku vepřového, hovězího a kuřecího masa spleteme copánek a konce spojímeme párátkem
4. Připravené copánky dáme do pekáčku, podlijeme vodou (asi 100 ml) a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut
5. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple
6. Na pánvičce rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku
7. Vypečenou šťávu v pekáčku zahustíme jíškou, důkladně rozmícháme, aby v omáčce nebyly hrudky, podle potřeby naředíme trochou vody a 2 minuty povaříme
8. Salátové listy omyjeme a necháme okapat, papriky očistíme od semínek a nakrájíme na kousky
9. Tymiánové snítky opláchneme a vodu vytřepeme
10. Copánky rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, ozdobíme zeleninou a bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy