REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto rizoto připravené částečně v troubě je krásně šťavnaté a opravdu výborné.


Ingredience:
300 gvepřového plecka
300 grýže
1 malý sáčekmraženého hrášku
2 kscibule
1 ksvelký stroužek česneku
1 ksmasité papriky
1 kskostky bujónu
1 kskarotky
koření na špagety od Vitany
voda nebo vývar
olej nebo sádlo
kmín
sůl

Postup:

1. Cca 300 g vepřového plecka nakrájíme na malé kostky
2. Na tuku (olej, sádlo) osmažíme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nasekaný stroužek česneku, maso, které okořeníme trochou kmínu, kořením na špagety od Vitany, podle potřeby dochutíme solí
3. Můžeme přihodit i kostku bujónu (nemusí být), podlijeme cca 200 ml vody a dusíme doměkka, podle potřeby během dušení podléváme vodou nebo vývarem
4. Rýži propláchneme pod vlažnou vodou a na sítku necháme okapat, poté dáme do vlažné, trochu osolené vody, a na mírném plameni vaříme 5 minut
5. Do zapékací misky s víkem (nebo přikryjeme pak alobalem) dáme předvařenou rýži, kterou promícháme s masem, které vyjmeme děrovanou lžící (výpek zatím ponecháme bez povšimnutí), na kostičky nakrájenou červenou paprikou a stejně nakrájenou karotkou a mraženým hráškem, poměr rýže a vody by měl být 1:
26. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně 15 až 20 minut
7. Šťávu z masa zredukujeme, podle potřeby dochutíme a přecedíme
8. Hotové rizoto pak můžeme servírovat se šťávou podávanou zvlášť nebo vše smícháme dohromady
9. Nahoru na každou porci přidáme nastrouhaný sýr.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy