Nádivka z rozškvařené slaniny, podušených drůbků, cibule, vajec, žemlí, mandlí, petrželky a koření, v troubě upečená dozlatova.
Ingredience:
100 g | slaniny |
100 g | šunky |
1 hrnek | mléka |
6 ks | nasekaných mandlí |
3 ks | vajec |
3 ks | žemlí |
1 ks | cibule |
játra, srdce, žaludek z krůty | |
muškátový květ | |
nasekanou petrželku | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi necháme rozškvařit na drobno nakrájenou slaninu
2. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené drůbky, oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahneme, pak podlijeme trochou vody a necháme podusit
3. Žemle nakrájené na kostky přelijeme mlékem, necháme nasáknout, poté vmícháme žloutky, podušené drůbky, na kostičky nakrájenou šunku, osolíme a opepříme
4. Vmícháme muškátový květ, spařené, oloupané, nasekané mandle a na drobno nasekanou petrželku (pokud je nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky)
5. Nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků, navrstvíme do tukem vymazaného pekáčku a dáme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (30 minut).