REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Transylvánské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky podušeného vepřového bůčku zapečené v troubě spolu s uvařenými těstovinami, zelím a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
400 gvepřového bůčku
300 gkyselého zelí
120 gtěstovin
80 goleje
60 gcibule
40 grajského protlaku
40 gslaniny
1 šáleksladké smetany
mletá červená paprika
voda
sůl

Postup:

1. Na třetině dávky oleje osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek
2. Přidáme kostky vepřového bůčku, podlijeme a podusíme doměkka
3. V osolené vodě uvaříme těstoviny, hotové propláchneme studenou vodou, aby se neslepily a promastíme je kostičkami rozškvařené slaniny
4. Do těstovin vmícháme kostky podušeného masa
5. Zelí jemně pokrájíme a podusíme na zbylém oleji, na jemno k němu přidáme rajský protlak a smetanu
6. Do vymazané ohnivzdorné misky vložíme vrstvu zelí, na to vrstvu masa s těstovinami a nahoru opět vrstvu zelí
7. Pokrm zapékáme si 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy