Masová směs naplněná v kapustových listech, vytvořené balenky pak zapečené v troubě.
Ingredience:
200 g | bílé klobásy |
200 g | vařeného nebo pečeného masa (hovězí či vepřové) |
50 g | másla |
1 ks | mladé kapusty |
1 ks | vejce |
1 ks | žemle |
1 ks | cibule |
2 lžíce | strouhaného sýra |
1 lžíce | strouhané housky |
1 lžíce | oleje |
trochu rajčatového protlaku | |
petrželka | |
česnek | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na másle osmahneme posekanou petrželku a utřený česnek
2. Přidáme náplň vytlačenou z klobásky, máčenou nakrájenou žemli a na drobné kostičky nakrájené hovězí maso nebo zbytky vepřové pečeně
3. Směs doplníme o usekanou cibuli, vejce, strouhaný sýr a protlak, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
4. Spařenou kapustu rozebereme, listy vyrovnáme na vál a žebra listů paličkou mírně naklepeme
5. Do připravených listů zabalíme masovou směs, pokud bude moc řídká, můžeme ji zahustit strouhankou
6. Balenky srovnáme do vymazaného pekáče a v troubě vyhřáté na 200 °C je opravdu jen mírně podlité horkou vodou zapečeme.