REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové závitky s masem a klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová směs naplněná v kapustových listech, vytvořené balenky pak zapečené v troubě.


Ingredience:
200 gbílé klobásy
200 gvařeného nebo pečeného masa (hovězí či vepřové)
50 gmásla
1 ksmladé kapusty
1 ksvejce
1 ksžemle
1 kscibule
2 lžícestrouhaného sýra
1 lžícestrouhané housky
1 lžíceoleje
trochu rajčatového protlaku
petrželka
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Na másle osmahneme posekanou petrželku a utřený česnek
2. Přidáme náplň vytlačenou z klobásky, máčenou nakrájenou žemli a na drobné kostičky nakrájené hovězí maso nebo zbytky vepřové pečeně
3. Směs doplníme o usekanou cibuli, vejce, strouhaný sýr a protlak, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
4. Spařenou kapustu rozebereme, listy vyrovnáme na vál a žebra listů paličkou mírně naklepeme
5. Do připravených listů zabalíme masovou směs, pokud bude moc řídká, můžeme ji zahustit strouhankou
6. Balenky srovnáme do vymazaného pekáče a v troubě vyhřáté na 200 °C je opravdu jen mírně podlité horkou vodou zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy