REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová roláda z hovězího a vepřového masa s kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí a vepřové maso rozkrojené na pláty, ty pak následně silně naklepané, potřené utřeným česnekem se solí a opepřené, na plát hovězího masa položen plát vepřového masa, doprostřed nasypaná kukuřice, maso srolované do rolády, převázané provázkem a opečené ze všech stran na másle, poté upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
500 gvepřové kýty
300 gsterilizované kukuřice
8 ksstroužku česneku
4 lžíce másla
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Česnek si oloupeme a utřeme se solí, sterilizovanou kukuřici si scedíme
2. Hovězí maso si očistíme, omyjeme, osušíme, rozkrojíme na plát a hodně rozklepeme, plát z hovězího masa potřeme polovinou utřeného česneku se solí, opepříme a pokapeme olejem
3. Vepřovou kýty si omyjeme, osušíme a také rozkrojíme na plát, který naklepeme, potřeme zbylým česnekem se solí a opepříme
4.

Na připravený hovězí plát položíme vepřový plát, doprostřed dáme kukuřicí, srolujeme a pevně převážeme provázkem
5. Pak si v pekáčku rozehřejeme máslo, vložíme připravenou roládu a opečeme jí ze všech stran, poté podlijeme vodou, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka, během pečení roládu obracíme a dle potřeby podléváme teplou vodou
6. Pečenou roládu nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme například s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy