REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová nádivka s dušenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená nádivka z vepřové plece, uzeného vepřového masa, hovězí roštěné, rohlíků a dalších ingrediencí, servírovaná s podušenou zeleninou.


Ingredience:
200 ghovězí roštěné
200 gvepřové plece
200 guzeného vepřového masa
300 mlmléka
1 lžícenasekaných bylinek (pažitka, petrželka, bazalka)
8 ksrohlíků
4 ksvajec
špetka muškátového květu
máslo na formu
mletý pepř
sůl
Na zeleninu:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžičkacukru
2 ksšalotky
2 ksbarevných paprik
1 kskedlubny
1 kssvazku ředkviček
1/2 kscukety
sůl

Postup:

1. Mléko rozšleháme se žloutky, na jemno nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, přelijeme je připravenou směsí, přidáme na kostičky nakrájené uzené vepřové maso, vepřovou plec i hovězí roštěnou, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Nádivku přendáme do máslem vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 30 minut, potom alobal sundáme, teplotu zvýšíme na 200 °C a dopečeme ještě asi 10 minut
4. Mezitím kedlubnu se šalotkami oloupeme, ředkvičky, cuketu a papriky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky, pak zeleninu krátce orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, vmícháme máslo, ochutíme cukrem a krátce podusíme
5. Upečenou nádivku nakrájíme a podáváme s podušenou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy