REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet.


Ingredience:
8 ksden starých rohlíků
6 ks vajec
1 kscibule
2 hrstinasekaných mladých kopřiv
1 hrstjarních bylinek
400 gvařeného uzeného masa
1 lžícemásla
špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy
mletý černý pepř
mléko
sůl

Postup:

1. Housky namočíme do mléka, necháme chvíli odležet, pak je vymačkáme
2. Vejce opatrně rozklepeme, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
3. Cibuli nakrájenou na tenké plátky zprudka orestujeme na másle, prochladlou hodíme do mísy, přidáme rohlíky, vaječné žloutky, na kostičky pokrájené uzené, nadrobno posekané kopřivy, bylinky, vše solíme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, promícháme
4. Do směsi opatrně zapracujeme sníh z bílků, přendáme ji do formy vymazané sádlem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se nahoře udělá zlatá kůrčička.

Doporučení:

Touto nádivkou lze také plnit kuře připravené na pečení.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy