Vepřová kýta, hovězí roštěnec a kuřecí řízky nakrájené na nudličky, naložené a pak zprudka orestované na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
200 g | hovězího roštěnce |
200 g | kuřecích řízků |
200 g | vepřové kýty |
40 g | žampiónů |
40 g | cibule |
40 g | kapie |
40 g | pórku |
sojová omáčka | |
gyros koření | |
chilli koření | |
kari koření | |
solamyl | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu, roštěnec a kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a vložíme do misek
2. Vepřovou kýtu ochutíme kořením gyros, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou kapii, cibuli, lžičku máčeného solamylu a oleje, necháme odležet
3. Do misky s roštěncem přidáme pórek, žampióny, maso osolíme, opepříme, dochutíme sojovou omáčkou a chilli koření, nakonec zakápneme olejem, také necháme odležet
4. Nakrájené kuřecí řízky posypeme kari kořením, solí a pepřem, přidáme olej a dáme opět marinovat
5. Naložené, dobře odleželé nudličky připravíme na pánvi minutkovým způsobem; maso zprudka orestujeme spolu s marinádami, každý druh zvlášť, po opečení vše promícháme dohromady.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, hranolky, krokety nebo rýže. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu, ale klidně i přes celou noc.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek