REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Katův šleh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.


Ingredience:
750 gvepřové kýty
100 gsterilovaných kápií bez nálevu
100 gsladkokyselých okurek
100 gkečupu
2 ksfeferonek
1 ksstředně velké cibule
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem
2. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka
3. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
4. Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, na jemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky
5. Pokrm necháme krátce podusit.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

Poznámka:

Kápie lze nahradit klasickou masitou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy