REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hastrmanovy steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z vepřového a kuřecího masa s chilli papričkami, servírovaná dochucená křenem a šlehačkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
400 gvepřových kotlet (pečeně)
400 gkuřecích prs
5 kschilli papriček
1 kssladké šlehačky (ve spreji)
1,5 dclvody
steakové koření
vegeta
křen
olej
solamyl na zahuštění

Postup:

1. Maso naporcujeme na menší plátky, rozklepeme, u vepřových steaků nařízneme kraje (aby se nám při orestování nekroutily)
2. Okořeníme steakovým kořením a vegetou
3. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme, z každé strany cca 2-3 minuty
4. Přidáme na čtvrtiny nakrájené chilli papričky, vše podlijeme teplou vodou a necháme chvíli provařit
5. Omáčku z výpeku ochutnáme a případně dochutíme vegetou (vegeta nám nahradí i sůl), pak zahustíme solamylem
6. Zahuštění provádíme tak, že v malém množství studené vody rozpustíme cca 1 lžičku solamylu a ten pak postupně vmícháme do vařící omáčky, dokud nám nezhoustne
7. Maso při zahuštění můžeme vytáhnout a uchovat v teple
8. Na jednotlivé talíře servírujeme střídavě kuřecí i vepřové kousky, ty přelijeme omáčkou, zdobíme šlehačkou a nastrouhaným křenem.

Doporučení:

Na tento recept použijeme nejlépe čerstvý křen. Nebojte se experimentovat a použít koření dle vlastní chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy