REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční kuřecí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hořčicí potřený plát masa z vykostěného kuřete, pokladený vaječnou směsí ochucenou kopřivami nebo špenátem a dalšími ingrediencemi, zatočený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova, servírovaný nakrájený na plátky.


Ingredience:
1 ks (asi 1,4 kg)celého kuřete
250 gkopřiv nebo mladého špenátu
60 ganglické slaniny
250 mlvývaru
2 lžícenasekané zelené petrželky
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
2 lžičkyhladké mouky
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 kscibule
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kuře opatrně vykostíme tak, aby jsem získali plát masa i s kůží s co nejméně otvory, maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme
2. Kůží dolů položené maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a potřeme plnotučnou hořčicí
3. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji v hluboké pánvi, orestujeme na ni na jemno nakrájenou cibuli, přidáme spařené a překrájené mladé kopřivy, případně špenát, krátce vše podusíme
4. Přimícháme vejce, prolisovaný česnek a zelenou petrželku, směs osolíme, když zhoustne, necháme ji mírně zchladnout a pak ji natřeme na připravený plát masa, stočíme do rolády a převážeme provázkem
5. Roládu vložíme do pekáče a ze všech stran ji zprudka opečeme na rozpáleném oleji
6. Maso podlijeme částí vývaru a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut, maso během pečení přeléváme výpekem a mírně podléváme vývarem
7. Hotovou roládu vyndáme z pekáče, uchováme v teple, vy výpeku osmahneme mouku, přilijeme zbylý vývar a krátce provaříme
8. Kuřecí roládu zbavíme provázku, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou z výpeku, jako přílohu servírujeme vařené brambory či bramborovou kaši.

Doporučení:

Tato roláda je chutná i studená, podávaná s čerstvým chlebem. Běžně se do náplně vkládá i klobáska nebo párek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy