REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční kuřecí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hořčicí potřený plát masa z vykostěného kuřete, pokladený vaječnou směsí ochucenou kopřivami nebo špenátem a dalšími ingrediencemi, zatočený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova, servírovaný nakrájený na plátky.


Ingredience:
1 ks (asi 1,4 kg)celého kuřete
250 gkopřiv nebo mladého špenátu
60 ganglické slaniny
250 mlvývaru
2 lžícenasekané zelené petrželky
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
2 lžičkyhladké mouky
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 kscibule
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kuře opatrně vykostíme tak, aby jsem získali plát masa i s kůží s co nejméně otvory, maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme
2. Kůží dolů položené maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a potřeme plnotučnou hořčicí
3. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji v hluboké pánvi, orestujeme na ni na jemno nakrájenou cibuli, přidáme spařené a překrájené mladé kopřivy, případně špenát, krátce vše podusíme
4. Přimícháme vejce, prolisovaný česnek a zelenou petrželku, směs osolíme, když zhoustne, necháme ji mírně zchladnout a pak ji natřeme na připravený plát masa, stočíme do rolády a převážeme provázkem
5. Roládu vložíme do pekáče a ze všech stran ji zprudka opečeme na rozpáleném oleji
6. Maso podlijeme částí vývaru a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut, maso během pečení přeléváme výpekem a mírně podléváme vývarem
7. Hotovou roládu vyndáme z pekáče, uchováme v teple, vy výpeku osmahneme mouku, přilijeme zbylý vývar a krátce provaříme
8. Kuřecí roládu zbavíme provázku, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou z výpeku, jako přílohu servírujeme vařené brambory či bramborovou kaši.

Doporučení:

Tato roláda je chutná i studená, podávaná s čerstvým chlebem. Běžně se do náplně vkládá i klobáska nebo párek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy