Nejméně dvě hodiny marinovaná křídla z krůty, upečená v troubě na slanině a másle, servírovaná například s vařenými brambory nebo rýží.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | krůtí křídla |
2 ks | stroužky česneku |
50 g | uzené slaniny |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | ušeného rozmarýnu |
2 lžičky | sušené majoránky |
1/2 lžičky | tymiánu |
voda na podlévání | |
sůl |
Postup:
1. Maso zakápneme olejem a vetřeme do nich všechno koření, necháme 2 hodiny v chladu uležet
2. Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo, vložíme okořeněná křídla, podlejeme vodou a pod pokličkou pečeme v troubě na 200 °C asi 1 hodinu, poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme na barvičku, poléváme výpekem a podle potřeby přidáme vodu
3. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová