REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Voňavá krůtí křídla na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejméně dvě hodiny marinovaná křídla z krůty, upečená v troubě na slanině a másle, servírovaná například s vařenými brambory nebo rýží.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskrůtí křídla
2 ksstroužky česneku
50 guzené slaniny
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžičkaušeného rozmarýnu
2 lžičkysušené majoránky
1/2 lžičkytymiánu
voda na podlévání
sůl

Postup:

1. Maso zakápneme olejem a vetřeme do nich všechno koření, necháme 2 hodiny v chladu uležet
2. Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo, vložíme okořeněná křídla, podlejeme vodou a pod pokličkou pečeme v troubě na 200 °C asi 1 hodinu, poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme na barvičku, poléváme výpekem a podle potřeby přidáme vodu
3. Podáváme s brambory nebo s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy