REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutí velikonoční zajíčci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakynuté těsto vymodelované do tvaru velikonočních zajíců, upečené v troubě potřené rozšlehaným vejcem a ocásky posypané bílým sezamovým semínkem.


Ingredience:
400 gpolohrubé pšeničné mouky
100 gcelozrnné pšeničné mouky
50 grozpuštěné Hery máslová příchuť
1 sáčeksušeného droždí
1 lžícecukru moučka
1 lžičkasoli
1 ksvejce
Ostatní:
1 ksvejce na potření před pečením
trocha sezamového semínka na ozdobení ocásku

Postup:
  1. Heru rozpusťte v hrnci
  2. Všechny suroviny, včetně rozpuštěné Hery, dejte do mísy robota a umíchejte nelepivé těsto, těsto nechejte 1 hodinu kynout
  3. Po vykynutí těsto propracujte a rozdělte na osm stejných dílů
  4. Z každého dílu uválejte dlouhý váleček, ze kterého odkrojte kousek na ocásek
  5. Konce válečků vyválejte do špičky – to budou zaječí uši, z válečku upleťte tvar zajíčka, z malého kousku na ocásek vyrobte miniaturní uzlík, který vsaďte do dírky na zaječím ocásku, uši můžete mírně zploštit
  6. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, nechejte půl hodiny kynout pod utěrkou
  7. Potřete rozšlehaným vejcem a ocásek posypejte bílým sezamovým semínkem
  8. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C, 20 až 25 minut dozlatova.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy