REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s jahodami II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné nekynuté knedlíky z tvarohového těsta plněné čerstvými jahodami, potom povařené ve vodě a sypané oblíbenou posypkou.


Ingredience:
500 gtučného tvarohu nejlépe farmářského
400 gzralých pevných jahod
70 gmásla
250 mlpolohrubé mouky
2 ksžloutků
1 lžičkasoli
libovolný posyp (mletý mák, osmažená strouhanka, strouhaný perník...)
moučkový cukr dle chuti

Postup:

1. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, sůl a prosátou mouku
2. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.; je-li třeba, přidáme o trochu více mouky (záleží na kvalitě tvarohu)
3. Z těsta utvoříme kouli a necháme ji v mikrotenovém sáčku hodinu v lednici
4. Poté si těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme hada
5. Odkrajujeme kolečka, která zplacatíme dlaní
6. Do středu každého kolečka klademe omytou, řádně osušenou a stopek zbavenou jahodu
7. Okraje stiskneme k sobě a v dlaních vytvarujeme koule
8. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 6 minut podle velikosti knedlíků
9. Knedlíky posypeme moučkovým cukrem, mákem nebo jiným posypem a přelijeme přepuštěným máslem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy