REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené tvarohové knedlíčky, obalené ve smažené strouhance, servírované pokapané rozpuštěným máslem.


Ingredience:
250 gtvarohu
80 gstrouhanky
2 ksvejce
1 lžícemásla
sůl
strouhanka na obalení
voda na uvaření knedlíčků
rozpuštěné máslo na přelití knedlíčků

Postup:

1. Máslo utřeme s vejci a solí do pěny
2. Přidáme prolisovaný tvaroh a strouhanku a těsto necháme chvíli odpočinout
3. Mokrou rukou tvoříme malé knedlíčky, které házíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 až 12 minut
4. Uvařené knedlíčky vyjmeme a vkládáme do misky s osmaženou strouhankou
5. Na talířích je pokapeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy