REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční muzika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční sladký vánoční dezert servírovaný na konci vánočního menu spolu s vánočkou.


Ingredience:
1 hrstsušených švestek
1 hrstsušených hrušek
1 hrstkřížal
1/2 lžičkymleté skořice
2 lžícecukru
2 kshřebíčky
1/2 kscitrónu
voda
půlky vlašských ořechů a plátky sušeného ovoce na ozdobení

Postup:

1. Sušené ovoce propláchneme pod studenou tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet
2. Druhý den přidáme skořici, hřebíček a spolu s citronovou kůrou a cukrem povaříme doměkka
3. Z horkého kompotu vyjmeme koření a citronovou kůru, směs zakápneme citronovou šťávou a necháme vychladnout
4. Podáváme ozdobené plátky sušeného ovoce a půlkami vlašských ořechů na zakončení vánočního menu spolu s vánočkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy