REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort s ovocnou pudinkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými jahodami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků a šťávy z jahodového kompotu, dost nakonec ozdobený šlehačkou a ovocem.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
150 ghladké mouky
140 gcukru krupice
2 lžíceoleje
4 ksvětší vejce
Na náplň:
2 kelímkyzaskysané smetany
250 mlsmetany ke šlehání
2-4 lžícecukru (dejte podle chuti)
2 kskonzervy jahod
Na pudinkovou polevu:
2 sáčkyvanilkové pudinky
1-2 lžícecukru
šťáva z jahod + mrazený jahodový protlak nebo jahodový džus
Ostatní:
dortová forma, pečící papír, šlehačka se stužovačem, jahody na ozdobu

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky z cukrem pak vyšleháme do pěny
2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků
3. Do žloutkové pěny postupně zamícháme olej, pak mouku, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků
4. Hmotu přendáme do dortového korpusu vyloženého ze spodu papírem na pečení, upečeme ho v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 15 minut, záleží na troubě, co používáte
5. Připravíme si náplň; ušleháme šlehačku, do které pak lehce vmícháme zakysanou smetanu, osladíme
6. Připravíme si pudink; aby jsme získali potřebných 750 ml šťávy, doplníme tu jahodovou z obou plechovek jahodovým protlakem nebo jahodovým džusem, přidáme oba sáčky pudinku a uvaříme hustý pudink, kdo nezná, postupuje podle návodu na obalu
7. Na zcela vychladlý korpus natřeme smetanový krém, dort pak poklademe jahodami, nakonec povrch dortu přelijeme mírně prochladlým pudinkem
8. Necháme přes noc zchládnout a vytuhnout v lednici
9. Dort před podáváním ozdobíme šlehačkou doplněnou stužovačem a nejlépe čerstvými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy