REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort s ovocnou pudinkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými jahodami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků a šťávy z jahodového kompotu, dost nakonec ozdobený šlehačkou a ovocem.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
150 ghladké mouky
140 gcukru krupice
2 lžíceoleje
4 ksvětší vejce
Na náplň:
2 kelímkyzaskysané smetany
250 mlsmetany ke šlehání
2-4 lžícecukru (dejte podle chuti)
2 kskonzervy jahod
Na pudinkovou polevu:
2 sáčkyvanilkové pudinky
1-2 lžícecukru
šťáva z jahod + mrazený jahodový protlak nebo jahodový džus
Ostatní:
dortová forma, pečící papír, šlehačka se stužovačem, jahody na ozdobu

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky z cukrem pak vyšleháme do pěny
2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků
3. Do žloutkové pěny postupně zamícháme olej, pak mouku, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků
4. Hmotu přendáme do dortového korpusu vyloženého ze spodu papírem na pečení, upečeme ho v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 15 minut, záleží na troubě, co používáte
5. Připravíme si náplň; ušleháme šlehačku, do které pak lehce vmícháme zakysanou smetanu, osladíme
6. Připravíme si pudink; aby jsme získali potřebných 750 ml šťávy, doplníme tu jahodovou z obou plechovek jahodovým protlakem nebo jahodovým džusem, přidáme oba sáčky pudinku a uvaříme hustý pudink, kdo nezná, postupuje podle návodu na obalu
7. Na zcela vychladlý korpus natřeme smetanový krém, dort pak poklademe jahodami, nakonec povrch dortu přelijeme mírně prochladlým pudinkem
8. Necháme přes noc zchládnout a vytuhnout v lednici
9. Dort před podáváním ozdobíme šlehačkou doplněnou stužovačem a nejlépe čerstvými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy