REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort z piškotu, krému a želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus naplněný jahodovo-pudinkovým krémem, ozdobený jahodami a želé.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
250 gpolohrubé mouky (50 g polohrubé mouky na 1 ks vejce)
200 gcukru (na jedno vajíčko 40 g cukru)
5-6 lžichorké vody
1 sáčekprášku do pečiva
5 ksvajec
Na náplň:
400 mlzakysané smetany
1 sáčekpudinku bez vaření (Dr.Oetker bez vaření Créme Olé)
1 sáčekvanilkového cukru
1 kelímekšlehačky na šlehání
jahodové pyré ze 150-200 g čerstvých jahod
Ostatní:
1 baleníželatiny
voda

Postup:

1. Jemně naklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků
2. Žloutky rozšleháme s horkou vodou, potom postupně přidáváme dvě třetiny cukru a našleháme do husté pěny
3. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta
4. Do žloutkové pěny přidáváme střídavě po částech tuhý sníh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva
5. Ihned po dokončení těsta je nutné dát péci!
6. Piškotové těsto pečeme stejnoměrně, při střední teplotě cca 170 °C, těsto tak pomalu nabývá a nepopraská
7. Piškot je upečený, když okraje těsta odstávají od plechu nebo formy, pokud vpíchneme párátko do těsta a po vytažení se buchta na párátko nelepí, je hotovo
8. Piškot rozkrojíme podélně na dvě části, spodní část potřeme hojně připraveným krémem a pokladem kousky jahod, pak přiklopíme druhým piškotem, opět hojně potřeme krémem a poklademe jahodami
9. Ozdobený dort nakonec přelijeme rozpuštěnou želatinou a necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a vychladit.

Příprava pudinkového krému:
1. Zakysanou smetanu dáme do nádoby, která dobře těsní, spolu s pudinkem a jahodovým pyré, nic nemícháme, jen nádobu dobře uzavřeme a několikrát zatřeseme, jak dlouho je třeba třást pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a třepání tak půjde mnohem hůř
2. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a cukrem, postupujeme dle návodu na obalu
3. Vyšlehanou šlehačku nakonec opatrně zamícháme do pudinkového krému.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy